Lygos

Naujienos

KKML "mohikanai": Kęstutis Amolevičius

2011 Gegužės mėn. 26 d.
KKML "mohikanai": Kęstutis Amolevičius
K.Amolevičius - po eilinio apdovanojimų įteikimo

Kauno krepšinio mėgėjų lygos (KKML) pirmenybėse yra ne vienas krepšininkas, rungtyniavęs visuose KKML čempionatuose. Vienas iš jų - KKML komandos "Patvanka" vadovas Kęstutis Amolevičius.

 

Kaip žinia, KKML įkurta 1992 metais. Pirmojo sezono pirmenybėse dalyvavo 11 komandų, antrojo – 19, trečiojo – 29, ketvirtojo – 45, penktojo – 75, šeštojo – 76, septintojo – 70, aštuntojo – 84, devintojo – 84 komandos. Dešimtojo, jubiliejinio sezono pirmenybėse, komandų skaičius peržengė 100. Nuo šio momento visose tolesnėse pirmenybėse KKML pirmenybių dalyvių skaičius gerokai viršydavo 100 komandų, o paskutiniais metais ir 180 komandų.

 

Kiekvienais metais dalyvauti KKML pirmenybėse įregistruojama virš 2000 krepšininkų, o per sezoną sužaidžiama 1000–1500 rungtynių. KKML pirmenybėse teisėjauja visi geriausieji Kauno krepšinio teisėjai ir sekretorės.

 

Kęstutis Amolevičius, ilgametis „Patvankos“ komandos vadovas ir žaidėjas, dalyvauja visose KKML pirmenybėse nuo pat lygos įkurimo. Ilgametis KKML dalyvis sportuoti pradėjo 1964 metais būdamas 12 metų. Pirmasis treneris – J.Žitkevičius, kurio vadovaujamą Kauno krepšinio mokyklą 1970 metais ir baigė (I laida). 1975 metais įsiliejo į „Miestprojekto“ komandą. Su ja taip pat dalyvavo mėgėjų varžybose: laikraščių „Sportas“, „Kauno diena“ taurėse, Kauno miesto ir rajono gamybininkų pirmenybėse. Įsikūrus KKML, K.Amolevičius su savo komanda pradėjo dalyvauti KKML varžybose. KKML veteranas, kuris labai teigiamai vertina lygos egzistavimą ir tobulėjimą, taip pat atstovavo „Statybos asociacijai“, „Žalgiriečiui“, „Švaistūnui“, o nuo 1998 metų vadovauja „Patvankai“, taip pat atstovauja ekipai KKML „Veteranų lygos“ 40+ varžybose. Veteranų komanda KKML ir Lietuvos veteranų lygose kol kas žengia pirmose vietose. K.Amolevičius, atstovaudamas įvairioms komandoms, per KKML ir „Kauno dienos“ taurių istoriją iškovojo daugybę medalių ir taurių.

 

Per savo ilgametę karjerą K.Amolevičius yra pelnęs per rungtynes ir po 35-40 taškų.


Komentarai: