Lygos

Naujienos

2010 – 2011 metų KKML istorijos knyga – Veteranų „35+“, „40+“, 45+“ lygos

2011 m. liepos 26 d.
kreps-veteran1.jpg
2010 – 2011 metų KKML istorijos knyga – Veteranų „35+“, „40+“, 45+“ lygos

Finišavus KKML 2010/2011 metų sezonui pristatome kiekvienos lygos apžvalgas, kurios padės trumpai peržvelgti visą praėjusį sezoną bei dar kartą prisiminti įspūdingiausias akimirkas.

„45+“ lyga
Veteranų lyga šį sezoną pagausėjo: prie buvusių „35+“ ir „40+“ lygų prisidėjo ir vyriausioji – „45+“. Joje savo jėgas išbandė keturios veteranų komandos: „Patvanka“, KTU „Omega“, „Banginiai“ ir „Paštuva“. Reguliariame sezone po du kartus su kiekviena komanda sužaidusios ekipos prieš finalinio ketverto varžybas išsirikiavo taip:

1. „Patvanka“ (6-0)
2. KTU „Omega“ (3-3)
3. „Banginiai“ (2-4)
4. „Paštuva“ (1-5)

Neabejotini „45+“ lygos lyderiai, „Patvankos“ veteranai, nesulaukė didelio pasipriešinimo ir susirinko visas galimas šešias pergales. Pusfinalyje pastariesiems nesukliudė ir „Paštuvos“ vyrai, tad „Patvanka“ tvirtai įžengė į lygos finalą.
Apačioje buvo kur kas įdomiau. KTU „Omega“ bei „Banginiai“ reguliariame sezone pasidalinę po pergalę, dar kartą susitiko pusfinalyje. Taigi ši pusfinalio dvikova, kaip ir buvo tikėtąsi, buvo karšta. Atkaklioje kovoje kelialapio į finalą nugalėtojas išaiškėjo tik paskutinėmis sekundėmis. Lygos naujokai „Banginiai“ pateikė šiokią tokią staigmeną ir privertė kapituliuotis KTU „Omega“ veteranus.
Turbūt visiems aiškiai finale matyti KTU „Omega“ krepšininkai išsiliejo mažajame finale, nepalikdami vilčių „Paštuvos“ veteranams ir iškovodami bronzos medalius. Tuo tarpu „Banginiai“, paskutinėmis jėgomis iškopę į finalą, atsitrenkė į galingų varžovų – „Patvankos“ krepšininkų sieną. Pastarieji finale sutriuškino varžovus ir kėlė į viršų „45+“ lygos čempionų taurę.

Veteranų „45+“ lygos įsimintiniausios akimirkos Facebook nuotraukų galerijoje. Prisijunkite!

***

„40+“ lyga
„40+“ lygoje šįmet varžėsi aštuonios komandos. Grupės varžybose išryškėjo po du kluptelėjimus patyrę lyderiai - „Pravieniškių kablio“ bei „Patvankos“ krepšininkai. Šios dvi komandos iškart užsitikrino vietą finalo ketverto varžybose.
Visose trijose veteranų amžiaus grupėse komandą sustatę „Banginiai“ šios lygos ketvirtfinalio dvikovoje parklupdė KTU „Omega“ krepšininkus. Kitoje ketvirtfinalio poroje Kaišiadorių „Divenda“ kiek netikėtai, trijų kovų pareikalavusioje kovoje, turėjo pripažinti „Serkstos“ krepšininkų pranašumą.
Visgi pusfinalyje „Serkstos“ laukė žymiai galingesni varžovai – „45+“ lygos nugalėtojai, „Patvankos“ krepšininkai. Pastarieji dukart sutriuškino varžovus ir žengė į finalą. Panašaus į „Serkstos“ krepšininkų likimą sulaukė ir „Banginiai“, kurie neturėjo priešnuodžių prieš „Pravieniškių kablio“ ekipą.
Mažajame finale „Banginiai“ sužaidė ne pačias geriausias sezono rungtynes. Viso susitikimo metu blankiai rungtyniavę „Banginiai“ nusileido stabiliai žaidusiems „Serkstos“ krepšininkams.
Veteranų „40+“ lygos finalas išjudino prasidėjusią KKML lygų finalų karuselę. Didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukusi „Pravieniškių kablio“ bei „Patvankos“ dvikova pasižymėjo kova iki paskutinio taško. Įtemptame bei emocingame finale triumfavo didelį norą nugalėti pademonstravę bei gausų sirgalių desantą turėję „Pravieniškių kablio“ veteranai. „Patvankos“ krepšininkams šįkart atiteko garbinga antroji vieta.

Veteranų „40+“ lygos įsimintiniausios akimirkos Facebook nuotraukų galerijoje. Prisijunkite!

***

“35+” lyga
Veteranų „35+“ lygos sezone startavo septynios komandos, kurios kovojo dėl šešių pirmųjų vietų. Deja, po grupės varžybų nei vienos pergalės savo sąskaitoje neturėję ir septintą vietą užėmę „Sporto manija“ krepšininkai iškrito iš tolimesnių kovų. Reguliariojo sezono metu nepralenkiama buvo „Top Sport-Arx Baltica“ ekipa, iškovojusi visas dvylika pergalių. Po tris pralaimėjimus patyrę „Voluktės“ ir „Plastenos“ krepšininkai žengė atitinkamai antroje ir trečioje grupės vietoje. Tiesa, „Plastenos“ ekipa, kitaip nei pirmųjų dviejų vietų savininkai, neišvengė ketvirtfinalio barjero, kuriame teko kovoti su aštuntoje vietoje likusia „Eltel-Network“ komanda. „Banginiai“ su „Ledi-Indigo projektai“ krepšininkais taip pat žengė į atkrintamąsias varžybas, kuriose tarpusavyje kovojo dėl kelialapio į finalinį ketvertą.
Reguliariojo „35+“ sezono metu vienas smagus netikėtumas perrašė ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio krepšinio istorijos puslapius. Netikėtumo „autorius“ – Rolandas Dovidaitis, atstovaujantis „Top Sport-Arx Baltica“ ekipai. Keturiasdešimt septynerių metų krepšinio veteranas rungtynėse prieš „Eltel-Network“ ekipą per keturiasdešimt žaidimo minučių sugebėjo išmesti net 124 tritaškius metimus! Iš jų tikslą pasiekė nei daug, nei mažai – 24 metimai. Veteranas įėjo į Lietuvos bei pasaulio krepšinio istoriją kaip daugiausiai tritaškių metimų per vienerias oficialias rungtynes metęs žaidėjas. Žinia apie šį įvykį netrukus pasiekė ir žmones už Atlanto, o ją nagrinėjo net NBA TV žurnalistai.
Reguliaraus sezono metu buvę pokštai baigėsi prasidėjus atkrintamųjų kovų metui. Kelią į pusfinalį nesunkiai prasisikynė „Plastenos“ vyrai, dukart nugalėję „Eltel-Network“ krepšininkus. Kitoje ketvirtfinalio poroje virė atkaklesnė kova tarp „Banginių“ ir Ledi-Indigo projektai“ ekipų. Charakterį parodę „Banginiai“ iškovojo dvi sunkias pergales ir iškopė į finalinį ketvertą.
Pusfinalyje jų laukė galingieji „Top Sport-Arx Baltica“ veteranai. Pastarieji nieko nenustebino ir dviem pergalėmis nusitiesė kelią link finalo. „Voluktės“ krepšininkams kova prieš „Plasteną“ taip pat neužsitęsė – dvi pergalės išvedė„Voluktę“ į finalą.
Trečiąkart dėl medalių kovoję „Banginiai“ mažajame finale nusileido „Plastenos“ krepšininkams. „35+“ lygos didžiojo finalo kova tarp „Top Sport-Arx Baltica“ ir „Voluktės“ ekipų davė pradžią, kaip žinome, dar ne vienam šių komandų finalui. Šioje finalo dvikovoje „Voluktė“ neprilygo varžovams. Vaido Jurgilo vedama „Top Sport-Arx Baltica“ ekipa triumfavo trisdešimties taškų skirtumu ir pasidabino aukso medaliais.

Veteranų „45+“ lygos įsimintiniausios akimirkos Facebook nuotraukų galerijoje. Prisijunkite!