Lygos

Naujienos

2010-2011 metų KKML sezono Verslo B lyga buvo įdomi, kaip niekad

2011 m. liepos 26 d.
img_1416.jpg
2010-2011 metų KKML sezono Verslo B lyga buvo įdomi, kaip niekad

Finišavus KKML 2010/2011 metų sezonui pristatome kiekvienos lygos apžvalgas, kurios padės trumpai peržvelgti visą praėjusį sezoną bei dar kartą prisiminti įspūdingiausias akimirkas.


Verslo "B" lyga šį sezoną startavo žymiai pagausėjusi nei pernai metais. Iš viso šiose pirmenybėse kovojo šešiolika komandų - šešiomis daugiau nei praėjusiame sezone. Lyga išsiskyrė šiek tiek kitokiu reguliaraus sezono formatu. Jį sudarė du etapai. Prieš sezoną ištraukus burtus, komandos pasiskirstė į dvi grupes. Sužaidus po vieną mačą su kiekviena grupės komanda, į stipresnį pogrupį keliavo pirmos keturios A ir B grupės ekipos. Tuo tarpu aštuonios likusios komandos išsirikiavo kitame pogrupyje. Šiame pogrupyje komandos kovojo dėl likusių keturių kelialapių į atkrintamąsias varžybas.


I etapas
"A" grupėje nepralenkiami buvo Policija-Tax&Law krepšininkai, kurie iškovojo visas septynias pergales. Kitus tris bilietus tiesiai į atkrintamąsias varžybas pasigriebė Ūkio bankas (5-2), "Žmonės&EKB" (4-3) ir "Nowaco" (4-3) ekipos. "B" grupėje pirmąją vietą užėme BC "Spurtas" ekipa, suklupusi tik prieš "nestabiliųjų" pravardę užsitarnavusius VŠĮ "Tornado" KM krepšininkus. Komanda stebino tuo, kad nugalėjusi stipresnias komandas, krisdavo nuo silpnesniųjų. Taigi VŠĮ "Tornado" KM ekipa po pirmojo etapo liko už keturių stipriausių grupės komandų borto. Virš šios ekipos "B" grupėje be minėtos BC "Spurto" ekipos atsidūrė Stašaitis&Partners advokatų kontora (5-2), "Sportuojanti Lietuva" (4-3) ir "Jonuta" (4-3).


II etapas

Aštuonios stipriausios komandos pirmajame pogrupyje kovojo dėl 1-8 vietų. Pogrupio viršuje atsidūrė lygos lyderiai Policija-Tax&Law ir BC "Spurtas" krepšininkai, reguliaraus sezono pabaigoje turėdami po dešimt pergalių ir keturis pralaimėjimus. Šioms komandoms įkandin ėjo "Žmonės&EKB" ekipa (9-5). Keturios pirmos vietos leido komandoms išvengti aštuntfinalio kovų. To išvengė Ūkio banko ekipa, dėl geresnio taškų santykio aplenkusi taip pat septynias pergales ir tiek pat pralaimėjimų patyrusius praeitų metų vicečempionus Stašaitis&Partners advokatų kontora krepšininkus. Toliau rikiavosi "Nowaco" (6-8), "Sportuojanti Lietuva" (5-12) ir "Jonuta" (2-12) ekipos.


Pogupyje dėl 9-16 vietų išryškėjo trys lyderiai: po devynias pergales ir penkis pralaimėjimus savo sąskaitoje turėjo "Senukai", "Ledi-Indigo projektai" ir VŠĮ "Tornado" KM. Paskutinį bilietą į atkrintamąsias varžybas išsikovojo "Mato baldai" (8-6), palikdami už borto nemažas ambicijas turėjusius "Lietuviškus patiekalus" (7-7). Taip pat į atkrintamąsias varžybas nepateko ACME (6-8), "Autojuta" (5-9) bei "Identity" (3-11).


Atkrintamosios varžybos

Dėl kelialapių į ketvirtfinalius užvirė įtemptos kovos. "Senukų" ir "Jonutos" poroje pirmąją pergalę triuškinančia persvara pasiekė "Jonutos" krepšininkai. Varžovai neketino baigti sezono anksčiau laiko ir namų salėje atsirevanšavo. Visgi "Jonuta" Babtuose vėl įrodė savo pranašumą, iškovojo antrąją pergalę ir keliavo į ketvirtfinalį. Kiek lengvesnę serijos pergalę pasiekė "Sportuojanti Lietuva" vyrukai. Lygos veteranai "Ledi-Indigo projektai" krepšininkai nesugebėjo pasipriešinti jaunesniesiems ir pralaimėjo seriją 0-2.


Žūtbūtinė kova vyko tarp Stašaitis&Partners advokatų kontora ir "Mato baldai" ekipų. Namų pranašumą turėję advokatai tai puikiai išnaudojo. Tiesa, "Mato baldai" ekipą kamavo traumos - galbūt tai pakišo koją šiai komandai. 2-1 seriją laimėjo Stašaitis&Partners advokatų kontora.
Perspektyvi "Nowaco" ekipa puikiai atrodė reguliariame sezone, tačiau aštuntfinalio stotelė jiems buvo paskutinė. Čia jiems vilčių nepaliko įsibėgėjusi VŠĮ "Tornado" KM ekipa. Pastarieji pasiekė dvi įtikinamas pergales ir eliminavo "Nowaco" komandą.


Atsakingiausios rungtynės - ketvirtfinalio etape. Čia pralaimėjusieji lieka už finalo ketverto borto. BC "Spurtas" ekipa susitvarkė su jauduliu ir dukart nugalėjo "Sportuojanti Lietuva" krepšininkus. Panaši situacija buvo ir Policija-Tax&Law bei "Jonutos" poroje, kurios nugalėtojas paaiškėjo po dviejų rungtynių. "Jonuta" garbingai priešinosi vieniems lygos lyderių, tačiau nei karto nepavyko įrodyti pranašumo.


"Žmonės&EKB" ir VŠĮ "Tornado" KM komandų dvikova buvo labai permaininga. Pirmuose dvejuose susitikimuose ekipos pasidalino po triuškinančias pergales. Viskas išsisprendė trečiajame mače. Didesnį norą nugalėti rodę "Žmonės&EKB" krepšininkai lemiamoje dvikovoje palaužė varžovus ir iškovojo kelialapį į finalo ketverto varžybas.


Aukščiausius tikslus sau išsikėlę Stašaitis&Partners advokatų kontora krepšininkai nesuklupo prieš Ūkio banko ekipą. Abi pergalės buvo pasiektos po įtemptų varžybų. Tai buvo puiki repeticija prieš pusfinalio dvikovą prieš Policija-Tax&Law krepšininkus.


Vis geresnę sportinę formą igavę advokatai pirmose pusfinalio rungtynėse iškovojo pergalę. Visgi Policija-Tax&Law krepšininkai įrodė savo pranašumą kituose dvejuose susitikimuose ir iškopė į finalą.


Šaltą dušą pirmose pusfinalio rungtynėse patyrė BC "Spurtas" krepšininkai, vieno taško skirtumu atidavę pergalę "Žmonės&EKB" krepšininkams. Tačiau, kaip ir pirmoje pusfinalio poroje, pirmoji nesėkmė pralaimėjusiesiems padėjo mobilizuotis. Dvi BC "Spurto" pergalės iš eilės nutiesė jiems kelią link didžiojo finalo.


Finalinė Verslo "B" lygos šventė startavo mažuoju finalu tarp Stašaitis&Partners advokatų kontora ir "Žmonės&EKB" krepšininkų. Įtemptoje kovoje psichologiškai geriau pasiruošę atodė "Žmonės&EKB" krepšininkai. Nugalėtojas sprendėsi ketvirtajame kėlinyje, kuriame palūžo būtent Stašaitis&Partners krepšininkai. Apmaudo neslėpę advokatai turėjo tenkintis ketvirtąja vieta, o "Žmonės&EKB" krepšininkai džiaugėsi bronzos medaliais.


Didysis finalas padovanojo įtemptą kovą iki paskutinių sekundžių. Svarbiausioje sezono dvikovoje Policija-Tax&Law ekipa neišvengė nuostolių: komandai nepadėjo vienas komandos lyderių Teisutis Kuzminskas bei rungtynių pradžioje traumą patyręs svarbų vaidmenį komandoje atliekantis Tadas Ališauskas. Visgi tai neišmušė policininkų iš vėžių. BC "Spurtas: krepšininkai nesugebėjo išsaugoti turėtos persvaros lemiamame ketvirtyje ir patyrė nesėkmę vieno taško skirtumu. 67:66 triumfavo Policija-Tax&Law.


Verslo „B" lygos įsimintiniausios akimirkos Facebook nuotraukų galerijoje.