Lygos

Naujienos

2010-2011 metų KKML sezono C lyga: "FM Group finale kartu su sirgaliais sudrebino Kauną"

2011 m. liepos 26 d.
img_0811.jpg
2010-2011 metų KKML sezono C lyga: "FM Group finale kartu su sirgaliais sudrebino Kauną"

Finišavus KKML 2010/2011 metų sezonui pristatome kiekvienos lygos apžvalgas, kurios padės trumpai peržvelgti visą praėjusį sezoną bei dar kartą prisiminti įspūdingiausias akimirkas.
Daugiausiai krepšinio mėgėjų subūrianti suaugusiųjų lyga - „C“ lyga. Joje šiemet startavo keturiasdešimt viena komanda. Sužaisti reguliarųjį sezoną ekipos buvo suskirstytos į keturis pogrupius. Įsibėgėjus pirmenybėms, po truputį ryškėjo pogrupių bei visos lygos lyderiai. Tačiau, kaip įprasta, „C“ lyga taip pat neišvengė staigmenų ar netikėtų posukių. Neišvengė ir kvapą gniaužiančių atkrintamųjų varžybų ir tokių pat finalinių kovų.

Reguliarus sezonas
Pirmosios komandų dvikovos prasidėjo pogrupių varžybose. „A“ pogrupio neabejotini lyderiai buvo praėjusių metų „C“ lygos vicečempionai Kauno kolegijos-2 krepšininkai. Rezuliaraus sezono metu pastarieji suklupo tik kartą – prieš „Dumblo“ ekipą. Kitose kovose Kosto Gedmino auklėtiniai tiesiog nepasigailėdavo varžovų ir pergales rinkdavo dažniausiai triuškinančiomis persvaromis. Minėta „Dumblo“ ekipa su „Santermita“ varžovams taip pat buvo kietas riešutas. Tačiau šioms komandoms sezono metu reikėjo daugiau laiko „įsivažiuoti“. Tris paskutinius bilietus į atkrintamąsias varžybas pasidalino „Elitas“, „Plastena“ ir BC „Rokai & kroviniupervezimas.lt“.
„B“ pogrupyje „Buritus“ krepšininkai pasižymėjo kaip nenugalimieji. Po aštuoniolikos reguliaraus sezono rungtynių šios komandos pralaimėjimų grafoje švytėjo nulis. Tuo pasigirti negalėjo stabilumo stoka pasižyminti „Sporto fėjos“ komanda. Tačiau tai nesutrukdė šiai ekipai grupės varžybas baigti antroje vietoje. Lygos senbuviai „Rovinijos“ ir KTU „Galera“ krepšininkai nepateikė netikėtų staigmenų ir užtikrintai išsikovojo kelialapius į atkrintamąsias varžybas. Dėl paskutinių dviejų laisvų vietų kova buvo įdomi, kadangi penkios komandos turėjo realius šansus dėl jų kovoti. Verti atkrintamųjų kovų įrodė „Šilainių“ ir LKU vyrai. Tuo tarpu „Rotyva“, KM „Perkūnas“ 93 ir Vilkija-„Ecowood“ komandoms sezonas baigėsi po grupės varžybų.
„C“ pogrupio stebukladariai – „Savanoriai“. Nors šios komandos šansai vienu metu atrodė menki, Remigijaus Lemano komanda į atkrintamųjų varžybų traukinį įšoko paskutinę minutę. Paaukoti paskutinę laisvą vietą teko „Kolegoms“. Pastariesiems sezono pradžioje buvo galima klijuoti vienų iš pogrupio lyderių etiketę, tačiau Pavelo Chailenko treniruojamos ekipos žaidimas antroje reguliaraus sezono pusėje pakriko. Paskutinėse rungtynėse „Kolegoms“ teko kovoti prieš grupės lyderius – „Media inovacijos“ ekipą. Pergalė būtų garantavusi kelialapį į sekantį turą, tačiau nesėkmė vieno taško skirtumu visas galimybes nubraukė. Tuo tarpu „Savanoriai“ lemiamose rungtynėse palaužė turnyrinės lentelės viršuje buvusius „Sidnėjaus“ krepšininkus ir galėjo džiaugtis sėkminga grupės varžybų pabaiga. Minėtos „Media inovacijos“ ir „Sidnėjaus“ ekipos buvo pogrupio lyderės. Puikiai sezoną pradėjusi „Milsos“ ekipa pamažu išsikvėpė ir tenkinosi trečia vieta. Tarp „Medikų“ ir „Vermenos“ krepšininkų vyko kova dėl aukštesnės vietos. Traumų išretinta bei sunkiai pergales rinkdama„Vermenos“ ekipa geresnę vietą užleido sezono pabaigoje žaidimo ritmą pajutusiems „Medikams“.
„D“ pogrupis didelių netikėtumų nepateikė. Čia išryškėjo šešios komandos, vertos tolimesnio etapo. Pogrupio lyderiai „Minbros“ krepšininkai į atkrintamąsias varžybas žengė su dideliu pasitikėjimu. Iškart po jų – FM GROUP ekipa, kurios krepšininkų akyse su kiekvienomis rungtynėmis degė vis didesnis noras žengti toliau. TRIOBET ekipa su trylika pergalių ir penkiais pralaimėjimais liko trečia. Nemažą potencialą turinti „Kompiutera-Hidraulinės sistemos“ komanda į kitą etapą keliavo taip pat džiugiomis nuotaikomis bei, svarbiausia, geros sportinės formos. Paskutines dvi vertingas vietas užsitarnavo SK „Ežerietis“ ir SK „Vilkai“ krepšininkai.

Atkrintamosios varžybos
„C“ lygos atkrintamųjų varžybų medis kaip visada atrodė įspūdingai. Čia savo sezoną pratęsė dvidešimt keturios stipriausios komandos. Pirmąsias dvi vietas pogrupiuose užėmusios ekipos išvengė šešioliktfinalio kovų. Po šių kovų krito aštuonios komandos. Viena iš staigmenų buvo „Šilainių“ komandos triumfas prieš gero žaidimo nebedemonstravusius „Milsos“ krepšininkus. Taip pat krito ir TRIOBET ekipa, Rokuose išgyvenusi tikrą pragarą ir į savo aikštę atsivežusi net 35 taškų deficitą.

Aštuntfinalis
Aštuntfinalių batalijose prisijungė ir lygos lyderiai. Kauno kolegija-2 nematė vargo prieš SK „Ežerietis“ ekipą. Tą patį galima pasakyti ir apie „Media inovacijos“ ir LKU porą. Čia užtikrintai dvi pergales iškovojo „Media inovacijos“ krepšininkai. „Sporto fėjos“ ekipa „nuramino“ BC „Rokai & kroviniupervezimas.lt krepšininkus – triuškinanti pergalė Rokuose nutiesė kelią į ketvirtfinalį. „Rovinijos“ krepšininkams FM GROUP ekipos kartelė buvo per aukšta. „Dumblas“ sulaukė pasipriešinimo iš „Šilainių“, tačiau trijų rungtynių pareikalavusioje kovoje triumfavo būtent „Dumblas“.
Iš aštuntfinalio susitikimų išskirti būtų galima trijų porų dvikovas. Kaip viesulas atkrintamąsias varžybas pradėję „Minbros“ krepšininkai, atrodė, nušluos KTU „Galera“ ekipą. Visgi „Minbros“ ekipai šioje dvikovoje teko paplušėti prieš nusileisti neketinusius varžovus. Be to, Bronislovo Sabecko auklėtinius persekiojo nelauktos traumos. Lemiamose rungtynėse kaip visada puikiai palaikoma „Minbros“ ekipa palaužė KTU „Galerą“ ir keliavo į ketvirtfinalį. Panaši kova vyko ir tarp „Sidnėjaus“ bei „Santermitos“ komandų. Dviejų pajėgių komandų dvikovos nugalėtojas išaiškėjo trečiose rungtynėse - „Santermita“ namie antrąkart palaužė varžovus. Turbūt labiausiai „nervus patampė“ reguliaraus sezono lyderiai, „Buritus“ krepšininkai. Aštuntfinalio kovoje „Kompiutera-Hidraulinės sistemos“ krepšininkai privertė varžovus pirmąkart pajusti pralaimėjimo skonį. Atsirevanšavę po skaudaus pralaimėjimo, „Buritus“ krepšininkai trečiųjų rungtynių pabaigoje privertė palūžti „Kompiutera-Hidraulinės sistemos“ ekipą. Pagirtinai kovoję visos serijos metu, Vitalijaus Kirilovo treniruojama ekipa lemiamu momentu nebesurado tiek fizinių, tiek psichologinių jėgų iškovoti pergalę bei pateikti sensaciją.

Ketvirtfinalis
Likus aštuonioms stipriausioms komandoms, atkrintamųjų varžybų įtampa vis didėjo. Ją pajautė ir Kauno kolegijos-2 komanda. Nors pirmose rungtynėse Kosto Gedmino auklėtiniai įtikinama persvara nugalėjo „Sporto fėjos“ krepšininkus, atsakomosiose rungtynėse pergalė buvo iškovota tik trijų taškų skirtumu.
„Buritus“ ekipos košmarai nesibaigė. Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse prieš „Dumblą“ „Buritus“ krepšininkai įklimpo į tikrą dumblą ir teko pripažinti varžovų pranašumą. Tačiau kitose dvejuose susitikimuose „Buritus“ krepšininkai įrodė savo vertę, iškovojo pergales ir žengė į finalo ketvertą.
Reto grožio dvikovą padovanojo „Minbra“ ir „Santermita“. Pirmose rungtynėse „Santermita“ išvykoje šventė pergalę solidžia persvara. Tačiau susitelkę „Minbros“ krepšininkai nepaliko vilčių varžovams antroje kovoje. Lemiamose trečiose rungtynėse nugalėtojas išaiškėjo tik paskutinėmis sekundėmis. Čia sėkmė šypsojosi „Santermitos“ krepšininkams, kurie tęsė kovą dėl medalių.
Finalo dvikova buvo pramintas „Media inovacijos“ bei FM GROUP ketvirtfinalis. Šių komandų susitikimai galėjo papuošti ne vieną finalą, o žiūrovai galėjo pasimokyti, kaip reikia palaikyti savo mylimą komandą. FM GROUP ekipa tuo pasigirti ir galėjo. „Ant bangos“ žaidę FM GROUP krepšininkai atsiteisė po pralaimėjimo dvikovos pradžioje ir iškovojo kelialapį į finalo ketverto varžybas.

Pusfinalis
Pusfinalio dvikovoje tarp „Santermitos“ ir „Buritus“ krepšininkų nugalėtojas išaiškėjo po dviejų rungtynių. Apetitas auga bevalgant – būtent taip būtų galima apibūdinti „Santermitos“ kelią link finalo. Taip toli nužengti negalvoję, tad ir sustoti neketinę „Santermitos“ krepšininkai palaužė „Buritus“ ekipą ir džiaugėsi bilietu į superfinalą.
Tuo tarpu žūtbūtinė kova vyko tarp Kauno kolegijos-2 ir FM GROUP komandų. Lygos lydere laikyta Kauno kolegijos-2 ekipa sutiko ne tokią galingą sudėtį turinčią, tačiau savęs vertą komandą – FM GROUP. Pirmose pusfinalio rungtynėse pergalę šventė Kauno kolegija-2. Visgi varžovai jau buvo ragavę tokių pralaimėjimų ir gerai užsigrūdinę tokiose situacijose. Taigi FM GROUP krepšininkai nepasimetė ir privertė kapituliuotis Kauno kolegiją-2 kitus du kartus.

Finalas
„C“ lygos finalo šventė pritraukė gausų būrį krepšinio sirgalių. Ne be reikalo. Mažajame finale Kauno kolegijos-2 krepšininkai išliejo likusią energiją, triuškinančia persvara patiesė „Buritus“ ekipą ir pasidabino bronzos medaliais.
Didysis krepšinio spektaklis laukė superfinale. Jo kaltininkai, sezono pradžioje niekam už akių neužkliuvę, tačiau savo žaidimu finalo rungtynių užsitarnavę FM GROUP ir „Santermitos“ krepšininkai. Susitikimo pradžioje FM GROUP ekipa perdegė ir paleido varžovus į priekį solidžia persvara. Visgi „šešto žaidėjo“ palaikymą puikiai jautę FM GROUP krepšininkai atsitiesė ir sulyg finaline sirena galėjo džiaugtis degančiais skaičiais – 74:58.

„C“ lygos įsimintiniausios sezono akimirkos Facebook nuotraukų galerijoje. Prisijunkite!