Lygos

Naujienos

2009-2010 metų naudingiausias Lietuvos Krepšinio Lygos (LKL) žaidėjas - Egidijus Dimša apie KKML: "...KKML buvo pirma lyga, kurioje pradėjau žaisti, ji ir pastatė tą pirmąjį pamatą mano karjeroje"

2011 m. rugpjūčio 12 d.
2009-2010 metų naudingiausias Lietuvos Krepšinio Lygos (LKL) žaidėjas - Egidijus Dimša apie KKML: "...KKML buvo pirma lyga, kurioje pradėjau žaisti, ji ir pastatė tą pirmąjį pamatą mano karjeroje"

Petras Aleksonis

 

Naujų mokslo metų proga, kuomet visi moksleiviai skuba pasveikinti savo mokytojų, susitikti su klasės draugais, pradėti naujus mokslo metus, Kauno krepšinio mėgėjų lyga pristato Jums interviu su naudingiausiu 2009-2010 metų LKL sezono žaidėju - Egidijum Dimša. Dvyliktuoju numeriu vilkintis 204 cm. ūgio sunkusis krašto puolėjas ir šįmet gins Kėdainių "Nevėžio" garbę. Profesionalaus krepšininko karjerą 2006 metais pradėjęs Klaipėdos "Naftos-Uni-Laivitės" ekipoje, krepšininkas taip pat rungtyniavo per savo karjerą - Kauno "Aisčių-Atleto" (2007/08 m.) bei Kauno "Aisčių" (2008/09 m.) komandose. Kėdainiuose tai bus jam jau antrasis sezonas.

 

   Kuklus, noriai bendraujantis buvęs krepšinio mokyklos "Perkūnas" auklėtinis mielai sutiko prisiminti laikus, kuomet dar tik svajojo apie aukščiausius krepšininkų tikslus - žaisti profesionalioje komandoje. Mėgėjų lyga įvardinęs, kaip puikią praktinę krepšinio mokyklą visiems, žaidėjas mielai sutiko atsakyti ir į keletą klausimų, taip pat visus naujų mokslo metų proga pasveikinti su artėjančiu nauju sezonu.

 

- Taigi Egidijau, pradžiai papasakokite nuo kelių metų sportuojate krepšinį, kaip, kur pradėjote?

- Krepšinį pradėjau sportuoti būdamas 9-erių metų, - A. Sabonio krepšinio mokykloje. Tiesą sakant tuo metu manęs krepšinis netraukė, bet imdamas pavyzdį iš vyresniojo brolio, pamilau šią sporto šaką.

 

- Kuo žavi krepšinis, kas jame patinka?

- Krepšinyje labiausiai patinka laimėti (šypsosi). O šiaip išskirtinų dalykų neturiu. Džiugina ir atkovotas kamuolys, ir blokuotas metimas, taip pat rezultatyvus perdavimas, pelnyti taškai...

 

- Prietarai prieš varžybas?

- Kažkokių išskirtinių prietarų neturiu, bet kaip ir daugelis krepšininkų, prieš varžybas nesiskutu bei nesikerpu.

 

- Įsimintiniausias įvykis iš krepšinio aikštelės?

- Išskirtinių įvykių galbūt ir nesureikšminu. Aišku, visada džiugu ir gera prisiminti pergales finaluose. Tačiau tarpais persekioja ir skaudūs prisiminimai iš pralaimėtų varžybų. Dar vienas džiugus dalykas, kuris suvirpino širdį ir ko tikrai nepamiršiu, - tai praeito sezono paskutinės varžybos prieš Prienų „Rūdupį“. Po „Nevėžio“ pergalės visi salėje susirinkę žiūrovai atsistoję plojo ir dėkojo mums už visas sezono kovas. Tokie įvykiai tikrai smagūs ir nepamirštami.

 

- Mėgiamiausias marškinėlių numeris, kodėl?

- Anksčiau žaizdavau su "11" numeriu pažymėtais marškinėliais, o dabar jei būna laisvas, pasirenku "12" numerį. Kodėl net sunku ir paaiškinti, - šiaip patinka šis skaičius. Na galbūt dar įtakos turėjo ir Tomas Masiulis, nes visada žavėdavausi jo žaidimu.

 

- Sėkmingiausia arena, salė pačiam?

- Hm... sunku kažkokią išskirti, tokios gal ir nėra, nes visada kur bežaisčiau, stengiuosi iš visos širdies kovoti ir laimėti. Vieną kartą vienoje arenoje sekasi geriau, kitą – prasčiau. Tad kažką išskirti negalėčiau.

 

- Egidijau, kada prasidėjo tavo pažintis su Kauno krepšinio mėgėjų lyga?

- Su KKML susidūriau pradėdamas krepšinio treniruotes Krepšinio mokykloje „Perkūnas“, mus treniravo Henrikas Giedraitis. Tiesą sakant man didelė garbe buvo sportuoti pas tokį įžymų krepšinio specialistą. Įsimintiniausias dalykas, toks jog nepamenu kelintais metais, bet mes laimėjome pirmąją vietą, o tame KKML sezone nepralaimėjome nė vienerių rungtynių. (tai buvo 85-86 metų gimusių berniukų lyga)

 

- Esate dabar aukšto lygio krepšininkas, profesionalas. Iš dabartinio taško galima pasakyti, jog Kauno krepšinio mėgėjų lyga davė naudos, impulso ateičiai?

- Be abejo, nes KKML buvo pirma lyga, kurioje pradėjau žaisti, ji ir pastatė tą pirmąjį pamatą mano karieroje (šypsosi), be to, kiekvienais metais grįžęs iš klubų rungtyniauju KKML rengiamuose turnyruose.

 

- Koks dabar mieliausias prisiminimas iš Kauno krepšinio mėgėjų lygos?

- Visuomet smagu susitikti ir pabendrauti su lygos ir krepšinio mokyklos  "Perkūnas“ direktoriumi Rimu Navicku, - tai geras žmogus, daug gero man yra padaręs, tad jam jaučiu didelę pagarbą.

 

- Naudingiausias 2009-2010 metų LKL žaidėjas rekomenduoja Kauno krepšinio mėgėjų lygą?

- Taip, KKML lygą rekomenduoju visiems: tiek jaunam pradedančiajam spotininkui, tiek vyresniam mėgėjui, nes tai puikus tramplynas siekiančiam profesionalaus krepšininko karjeros, ar šiaip geras ir turiningas laiko praleidimas varžantis su kitomis komandomis. Dar norėčiau pabrėžti, jog šitoje lygoje teisėjauja aukšto lygio arbitrai, kurie tik aukština šios lygos reputaciją.

 

- Dėkojame už mintis ir linkime Egidijui Dimšai sėkmingai toliau kovoti Lietuvos krepšinio arenose.

204 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas taip pat yra žaidęs Kauno "Aisčių" ekipoje - 2 sezonus

2009-2010 metų LKL sezone reguliaraus sezono naudingiausias žaidėjas per 23 sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnydavo 14,6 taško, po krepšiais atkovodavo 9,7 kamuolio ir surinkdavo 21,04 naudingumo balo