Lygos

2022-2023 m. Gimnazijų čempionato NUOSTATAI

  2022 - 2023 m.

KAUNO MIESTO GIMNAZIJŲ

KREPŠINIO ČEMPIONATAS

NUOSTATAI

 

I.TIKSLAI IR UŽDAVINIAI

  • Išaiškinti stipriausias Kauno miesto gimnazijų vaikinų krepšinio komandas.
  • Populiarinti krepšinį tarp moksleivių.
  • Tobulinti sportinį meistriškumą, skatinti moksleivius sistemingai treniruotis, garbingai atstovauti savo mokyklą krepšinio varžybose.

II. VADOVAVIMAS
Kauno miesto Gimnazijų krepšinio čempionatą organizuoja Kauno krepšinio mėgėjų lyga, o vykdymą koordinuoja KKML direktorius. Pirmenybių vyr. teisėjas R. Navickas, vyr. sekretorė R. Mikalskienė.

Informacijai: 8 698 14300, 8 684 38738.

Kontaktai: el. p. [email protected], internetinis puslapis www.kkml.lt.

III. DALYVIAI
Čempionate gali dalyvauti visų Kauno miesto gimnazijų vaikinų krepšinio komandos.

IV. VARŽYBŲ VYKDYMO LAIKAS IR VIETA
Varžybos vykdomos pirmadieniais – penktadieniais visų čempionate dalyvaujančių komandų sporto salėse.

V. RUNGTYNIŲ DATOS IR LAIKO REGISTRAVIMAS, KEITIMAS
Rungtynes komandos privalo sužaisti nurodytą savaitę pagal tvarkaraštį. Už rungtynių laiko ir vietos suderinimą atsakinga komanda, tvarkaraštyje nurodyta pirma. Dėl ypatingai svarbių priežasčių rungtynių nukėlimas galimas tik susitarus su kitos komandos treneriu bei informavus KKML administraciją.

KKML vyr. sekretorę apie laiko ir vietos suderinimą informuoti pirmadieniais - ketvirtadieniais 11-13 val. el. p. [email protected]. Užsakymas teisėjų ir sekretorių paskyrimui priimamas ne vėliau kaip likus 3 dienoms iki rungtynių.

VI. KOMANDŲ IR ŽAIDĖJŲ REGISTRAVIMAS
Čempionate dalyvaujančios komandos iki 2022 m. rugsėjo 20 d. pristato į Kauno krepšinio mėgėjų lygą (V. Krėvės pr. 53-213, Kaunas) arba el. paštu [email protected] atsiunčia bendrąją komandos paraišką.

Atsisiųsti bendrosios paraiškos šabloną

Vardines paraiškas komandos privalo atsiųsti el. paštu  [email protected] iki rugsėjo 23 d.

Vardinėse komandų paraiškose privalo būti nurodyta žaidėjo vardas, pavardė, pilna gimimo data, ūgis, pozicija, komandos trenerių vardai ir pavardės. Už žaidėjų sveikatos pažymas atsako komandą deleguojanti mokykla. Paraišką pasirašo mokyklos direktorius ir komandos vyr. treneris.

Komanda paraiškoje gali registruoti 16 žaidėjų, tačiau rungtynėms leidžiama registruoti tik 12 žaidėjų.

Komandos prieš rungtynes privalo turėti savo komandos paraišką ir pateikti ją rungtynių sekretoriui ne vėliau kaip 20 minučių prieš rungtynes.

Atsisiųsti vardinės paraiškos šabloną

VII. VARŽYBŲ VYKDYMO SISTEMA
Pirmame etape komandos paskirstomos į „A“ ir „B“ pogrupius, kur sužaidžia vieno rato susitikimus.

Antras etapas- prasideda atkrintamosios varžybos, kuriose dalyvauja 1-4 vietas pirmame etape pogrupiuose užėmusios komandos.

Ketvirtfinalyje porose A1-B4, B2-A3, B1-A4 ir A2-B3 žaidžiamos vienos rungtynės, porų nugalėtojai patenka į pusfinalį.

Pusfinalyje susitinka (A1-B4) laimėtojas – (B2-A3) laimėtojas ir (B1-A4) laimėtojas – (A2-B3) laimėtojas. Žaidžiamos vienos rungtynės.

Finale dėl 3 vietos susitinka pusfinalyje pralaimėjusios komandos, dėl 1 vietos – pusfinalyje laimėjusios komandos.

Čempionatas vykdomos pagal oficialias FIBA krepšinio taisykles.

Už pergalę komandai skiriami 2 taškai, už pralaimėjimą – 1 taškas, už neatvykimą arba dėl kitų priežasčių, gavus techninį pralaimėjimą (0:20), skiriama 0 taškų. Komanda, antrą kartą neatvykusi į rungtynes arba dėl kitų priežasčių pralaimėjusi antrą kartą 0:20, šalinama iš pirmenybių.

VIII. KOMANDŲ PRIĖMIMO TVARKA
Priimanti komanda (žaidžianti namuose) privalo:

  • Paruošti darbo vietą sekretoriatui (stalas, kėdės).
  • Esant salėje švieslentei priimanti komanda atsako už jos naudojimą.
  • Apšilimo metu suteikti svečių komandai 1-2 kamuolius, tarp kurių turi būti varžybinis kamuolys; pirmenybė teikiama “Spalding” firmos kamuoliams.
  • Užtikrinti pagal galimybes rungtynių metu medicininį aptarnavimą (minimumu sukomplektuota vaistinėlė).
  • Užtikrinti, kad varžybų metu žiūrovai nenaudotų jokių garso skleidimo priemonių. Moksleivių krepšinio čempionatuose uždrausta naudoti garsines priemones (įvairias dūdas, būgnus bei kt. garso skleidimo priemones). Procedūra: Rungtynių metu užfiksavus, kad naudojamos garso skleidimo priemonės, rungtynių vyr. teisėjas stabdo rungtynes ir pareikalauja komandų trenerių kreiptis į savo sirgalius, kad šie nebenaudotų draudžiamų garsinių priemonių. Nevykdant vyr. teisėjo nurodymo, rungtynes gali būti nutrauktos, įrašant rezultatą 0:20, priklausomai dėl kurios komandos žiūrovų kaltės buvo nutrauktos rungtynės.

IX. TEISĖJAVIMAS
Kiekvienoms rungtynėms varžybų organizatoriai skiria du licencijuotus aikštės teisėjus, sekretoriatą.

X. DALYVIO MOKESTIS
Visos komandos, norinčios dalyvauti Kauno miesto Gimnazijų čempionate, turi sumokėti dalyvio mokestį – 350,- eurų.

Dalyvio mokestis iki 2022 m. rugsėjo 20 dienos turi būti pervestas į:

Gavėjas:
Asociacija Kauno krepšinio mėgėjų lyga
V. Krėvės pr. 53-213, LT-50358 Kaunas
Įmonės kodas 193142347
Bankas: AB „Swedbank“
Atsiskaitomoji sąskaita: LT76 7300 0100 0226 1213

Dėl sąskaitos-faktūros išrašymo kreiptis el. p. [email protected].

XI. APDOVANOJIMAI
Čempionato komandos prizininkės bus apdovanotos taurėmis, žaidėjai medaliais, geriausieji čempionato žaidėjai specialiais prizais.

XII. NUOBAUDOS
Techninės pražangos
Žaidėjui ar treneriui, gavus techninę pražangą, skiriama 10 EUR bauda. Toliau čempionatą tęsti krepšininkas ar treneris galės tik sumokėjęs baudą.

Diskvalifikacinės pražangos.
Žaidėjui ar treneriui, gavus diskvalifikacinę pražangą, skiriama 30 EUR bauda. Toliau čempionatą tęsti krepšininkas ar treneris galės tik sumokėjęs baudą.

XIII. Protestas. Jo padavimo ir svarstymo tvarka.
Jeigu komanda mano, kad rungtynių metu jos interesus pažeidė teisėjo (vyr. teisėjo ar teisėjo) sprendimas arba koks kitas įvykis žaidimo metu ji turi elgtis taip:

  • Komandos kapitonas tik pasibaigus rungtynėms turi pranešti vyresniajam teisėjui, kad komanda protestuoja rungtynių rezultatą. Kapitonas turi pasirašyti protokolo langelyje vadinamame „Kapitono parašas protesto atveju“.

Detalus protesto motyvas nėra būtinas. Pakanka parašyti, x komanda protestuoja rungtynių tarp x ir x komandų rezultatą. Rungtynių vyr. teisėjas per valandą apie tai privalo informuoti KKML direktorių. Protestuojanti komanda artimiausią darbo dieną privalo KKML direktoriui pateikti protesto tekstą ir įmokėti 30 EUR mokestį. Jei protestas patenkinamas, garantinė įmoka grąžinama. Nepateikus piniginio užstato, joks protestas nepriimamas ir nesvarstomas.

Sprendimą dėl protesto priima KKML direktorius per artimiausias tris darbo dienas.

KKML DALYVIŲ PRIVATUMO POLITIKA IR TAISYKLĖS

Asmeninių duomenų viešinimas
Žaidėjai, registruodamiesi KKML interneto svetainėje, yra atsakingi už asmeninių duomenų (vardas, pavardė, gimimo data, ūgis ir svoris) bei vizualinės informacijos (asmeninė nuotrauka) tikslumą ir tikrovės atitinkamumą.

Jei žaidėją registruoja komandos vadovas ar treneris, jis yra atsakingas už anksčiau išvardintų žaidėjo asmeninių duomenų bei informacijos pateikimą ir jų tikslumą.

KKML negarantuoja dėl svetainėje pateiktos informacijos visapusiškumo, patikimumo, tikrumo ar neatitikimų.

KKML pasilieka teisę viešinti svetainėje esančią žaidėjų informaciją. Viešinami duomenys yra skirti tik informaciniams tikslams. Šie duomenys lygos svetainėje gali būti prieinami neribotą laiką iki atskiro sprendimo.

Vaizdinės medžiagos viešinimas
Organizuodama viešus renginius, KKML pažymi, kad juose gali būti fiksuojama vaizdinė medžiaga:

  • fotografuojama;
  • filmuojama;
  • rodomos tiesioginės transliacijos KKML Interneto svetainėje ir/arba KKML Socialiniuose tinkluose.

Asmenys, aktyviai (žaidėjai, komandų treneriai, vadovai, aptarnaujantis personalas) ar pasyviai (žiūrovai, žaidėjus lydintys asmenys, tėvai, šeimos nariai) dalyvaujantys KKML organizuojamuose viešuose renginiuose, automatiškai sutinka su KKML vaizdinės medžiagos viešinimo taisyklėmis.

Vaizdo medžiaga (fotografijos, vaizdo įrašai, iš jų sumaketuoti kiti grafiniai ar video elementai) gali būti viešinama KKML Interneto svetainėje ir/arba KKML Socialinėse paskyrose neribotą laiką iki atskiro sprendimo.

KKML viešinama vaizdo medžiaga yra skirta tik informaciniams ir/arba reklaminiams tikslams, nesiekiant pažeisti dalyvių garbės ir orumo.

Socialiniai tinklai
KKML turi teisę informaciją viešinti savo socialiniuose tinkluose. Bet kokia KKML socialiniuose tinkluose viešinama informacinė arba vaizdinė medžiaga yra skirta tik informaciniams ir/arba reklaminiams tikslams.

Šiuo metu KKML priklauso šios socialinių tinklų paskyros:

Visą informaciją, kurią vartotojai pateikia socialinės žiniasklaidos priemonėmis (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją), kontroliuoja socialinio tinklo valdytojai.

Rekomenduojame perskaityti trečiųjų šalių privatumo pranešimus ir tiesiogiai susisiekti su paslaugų teikėjais, jei Jums kyla bet kokių klausimų dėl to, kaip jie naudoja Jūsų asmens duomenis.

„Facebook“ privatumo pranešimas;
„Instagram“ privatumo pranešimas;
„Youtube“ privatumo pranešimas.

Komentavimo taisyklės
KKML prižiūri vartotojų rašomus komentarus Interneto svetainėje ir Socialinių tinklų paskyrose bei pasilieka teisę redaguoti arba pašalinti netinkamus komentarus, kuriuose pažymima rasinė/religinė ar kitokia neapykanta, asmens orumo įžeidimas ar bet kokia kita informacija, prieštaraujanti Lietuvos Respublikos įstatymams bei teisės aktams.

Trečiosios šalies medžiaga ir svetainės
KKML interneto svetainėje arba socialiniuose tinkluose gali būti nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto svetaines arba socialinius tinklus. KKML lyga nėra atsakinga už tokių interneto svetainių ir socialinių tinklų turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo metodus.

KKML informacinėje medžiagoje gali būti informacijos, kurios šaltinis – trečiųjų šalių interneto svetainės. Medžiaga, paimta iš trečiosios šalies svetainės, bus atitinkamai pažymėta, be to, gali būti pateikiama nuoroda į pirminę interneto svetainę. KKML neprisiimame jokios atsakomybės nei už medžiagą, paimtą ar skelbiamą trečiosios šalies svetainėje, kuri yra pateikiama kaip nuoroda informacinėje medžiagoje, nei už tokios trečiosios šalies naudojamus asmens duomenis.

Lankytis trečiosios šalies svetainėje galite savo pačių rizika. Mes neprisiimame jokios tiesioginės ar netiesioginės atsakomybės nei už turinį, informacijos tikslumą ar nuomones, išreikštas tokiose svetainėse, nei už jose siūlomų prekių ir paslaugų kokybę.