Lygos

Naujienos

2010-2011 metų KKML sezono apžvalga: Verslo „A" lyga

2011 m. liepos 26 d.
1-volukte.jpg
2010-2011 metų KKML sezono apžvalga: Verslo „A" lyga

Finišavus KKML 2010/2011 metų sezonui pristatome kiekvienos lygos apžvalgas, kurios padės trumpai peržvelgti visą praėjusį sezoną bei dar kartą prisiminti įspūdingiausias akimirkas.

Reguliaraus sezono metu Verslo „A“ lygoje išryškėjo vienas lyderis – tai „Veiverių skonis-Notomas“ ekipa. Komanda sezoną pradėjo septyniomis pergalėmis iš eilės ir nuo pat pradžios neužleido lyderio pozicijos. Buvo ir autsdaideris: „Makroflex“ ekipai visų pirmenybių metu nepavyko sužinoti, koks yra pergalės jausmas. Reguliarųjį sezoną baigę su keturiolika pralaimėjimų, atkrintamosiose varžybose „Makroflex“ krepšininkai krito prieš galingąją „Veiverių skonis-Notomas“ komandą.

Turnyrinės lentelės viduryje buvo kur kas įdomiau, ten komandos keitėsi vietomis dažniausiai po kiekvienų rungtynių. Neblogai sezoną pradėję „Sidnėjaus“ krepšininkai daugelio nuostabai šoktelėjo į lentelės viršų, tačiau pamažu jiems teko užleisti vietas kitoms ekipoms. Galiausiai, pasibaigus grupės varžyboms, „Sidnėjus“ rikiavosi penktas. „Varaida“ reguliarųjį sezoną baigė atkarpa 7-1 ir užlipo į antrą vietą. Į ją kėsinosi ir „Triobet-Etapas“. Grupės rungtynės jiems baigėsi šešiomis pergalėmis iš eilės, tačiau „Varaidos“ aplenkti nepavyko dėl nepalankaus tarpusavio taškų santykio.

„Dexteros“ vyrukai didelių netikėtumų nepateikė ir užsiėmė palankią ketvirtąją vietą. Reguliaraus sezono viduryje sėkmingai sužaidę atkarpą 6-0, jį užbaigė dviem pralaimėjimais, tačiau tai nenutempė jų žemyn. Žymiai blogiau sekėsi Basketnews.lt-KM „Perkūnas“ ekipai. Pastarieji sezoną pradėjo pergale prieš „Triobet-Etapas“ ekipą bei neslėpė ambicijų kilti kuo aukščiau. Visgi toliau sekė beveik vien pralaimėjimai ir tik „Makroflex“ komanda padovanojo dvi pergales. Basketnews.lt-KM „Perkūnas“ komanda savo sąskaitoje teturėjo tris pergales, tad jie buvo aukščiau tik už „Makroflex“ ekipą.

Didžiausią nuostabą kėlė „Voluktės“ žaidimas. Amžini finalo ketvertų dalyviai stipriai buksavo grupės varžybose. „Voluktės" krepšininkai reguliariojo sezono metu žaidė labai nestabiliai, tačiau kaip parodė tolimesni rezultatai, komanda puikiai rungtyniavo tada, kada reikėjo. Juk pirmieji mačai lėmė tik išsidėstymą turnyrinėje lentelėje, o tai „Voluktės" krepšininkai puikiai žinojo. Be to, atkrintamosioms varžyboms iškrito varžovas, nei karto šį sezoną nepalaužęs „Voluktės".

Taigi po reguliaraus sezono kovų komandų rikiuotė atrodė taip:

1. „Veiverių skonis-Notomas" 12-2
2. „Varaida" 10-4
3. „Triobet-Etapas" 10-4
4. „Dextera" 8-6
5. „Sidnėjus" 7-7
6. „Voluktė" 6-8
7. „Basketnews.lt-KM „Perkūnas" 3-11
8. „Makroflex" 0-14


Į atkrintamąsias varžybas pateko visos dalyvavusios komandos. Finalo ketverto dalyvės išaiškėjo labai greitai. Nei vienai ketvirtfinalio porai nereikėjo trečiųjų rungtynių išsiaiškinti nugalėtoją. Pirmieji krito "Makroflex" vyrukai. Nepaisant trumpo žaidėjų suolelio komanda iki paskutinių minučių kovojo prieš „Veiverių skonis-Notomas" ekipą. Tačiau pastarieji net neturėjo minties bent kartą nusileisti „Makroflex" komandai ir užtikrintai laimėjo seriją iki dviejų pergalių.


Panaši situacija buvo ir kitoje poroje. „Basketnews.lt-KM „Perkūnas" krepšininkams nebuvo jokių šansų sustabdyti įsibėgėjusią „Varaidos" ekipą. Atkaklesnė kova vyko tarp „Dexteros" ir "Sidnėjaus" ekipų. Pirmąsiais rungtynes namie laimėję „Dexteros" krepšininkai iš Vaišvydavos parsivežė sunkią pergalę, kurios kalvis buvo 36 taškus pelnęs Jonas Ročka.


Įdomiausia kova vyko tarp trečioje vietoje buvusių „Triobet-Etapas" bei šeštoje vietoje likusių „Voluktės" krepšininkų. Pirmame susitikime pergalę trijų taškų skirtumu išplėšė „Voluktė". Tai padėjo šiai komandai įgauti pasitikėjimo savimi. Atakomosiose rungtynėse išmušti iš vėžių „Triobet-Etapas" krepšininkai sužaidė labai prastas rungtynes, tad „Voluktė" netrukdoma pagriebė dar vieną, tik šįkart lengvą pergalę ir keliavo į pusfinalį.


Ten jų laukė seniai pralaimėjimo kartėlį jautę „Varaidos" krepšininkai. „Varaida" pergale pradėjo ir šią seriją . Visgi „Voluktė" atsitiesė antrose rungtynėse ir išlygino serijos rezultatą. Lemiamose rungtynėse Mindaugo Burneikos ir Rimanto Lukoševičiaus tandemas nusprendė nugalėtoją - į finalą keliavo „Voluktė".


Kitame pusfinalyje „Dextera" nesugebėjo užkirsti kelią galingiesiems „Veiverių skonis-Notomas" krepšininkams. Pastarieji iškovojo abi pergales ir jau galėjo ruoštis finalui prieš „Voluktę".


Verslo „A" lygos finalo šventė vyko Kauno kolegijos sporto salėje. Čia savų kozirių turėjo mažojo finalo dalyvė „Dextera". Neseniai Rolando Rakučio treniruojama panašios sudėties Kauno kolegijos ekipa triumfavo „B" lygos pirmenybėse. Kovoje dėl bronzos medalių „Dextera" pirmavo beveik visų rungtynių metu, ir tik ketvirtajame kėlinyje „Varaida" parklupdė varžovus dviejų taškų skirtumu.


Geriausią sportinę formą iki finalo atsinešę „Voluktės" krepšininkai neketino sustoti. Komandiškas krepšinis ir nugalėtojų mentalitetas padėjo šiai komandai parklupdyti „Veiverių skonis-Notomas" ekipą. Tačiau tik po pratęsimo, kurio metu du lemtingi Jono Paužuolio ir Arno Lubio tritaškiai palaidojo „Veiverių skonis-Notomas" ekipą. 96:87 triumfavo „Voluktė".


Verslo „A" lygos įsimintiniausios akimirkos Facebook nuotraukų galerijoje.