Lygos

Naujienos

2010 – 2011 metų KKML istorijos knyga – „A“ lyga – Champion taurė

2011 m. liepos 26 d.
1-top-sport-arx-baltica.jpg
2010 – 2011 metų KKML istorijos knyga – „A“ lyga – Champion taurė

Finišavus KKML 2010/2011 metų sezonui pristatome kiekvienos lygos apžvalgas, kurios padės trumpai peržvelgti visą praėjusį sezoną bei dar kartą prisiminti įspūdingiausias akimirkas.
Stipriausioje suaugusių grupės lygoje šįmet savo jėgas išbandė aštuonios komandos. Reguliaraus sezono metu ekipos kovojo dėl aukštesnės vietos grupėje, kad atkrintamosiose varžybose susitiktų su tariamai silpnesne komanda. „Top Sport-Arx Baltica“ krepšininkai žygiavo be kluptelėjimų beveik iki pat grupės varžybų pabaigos, ir tik „Daniela-Dextera“ ekipai pavyko sustabdyti lygos lyderius. Galingą sudėtį surinkusi „Top Sport-Arx Baltica“ ekipa šįmet neabejotinai taikė tik į aukščiausią vietą. Grupėje žemiau esančios ekipos reguliaraus sezono metu „draugiškai“ dalinosi pergales, tad galutinė komandų rikiuotė pradėjo aiškėti tik po paskutinių susitikimų.
Pernai čempionais tapę VDU krepšininkai šiame sezone dažnai buksavo. Nors po „Top Sport-Arx Baltica“ ir „Voluktės“ ekipų jie žygiavo treti, varžovams buvo atidavę net šešias pergales. VDU krepšininkai nedemonstravo geriausios sportinės formos ir atkrintamosiose varžybose.
Sezono (bent jau jo pradžioje) „juoduoju arkliuku“ tapo KTU „Plieno“ ekipa. Iš pirmų penkių rungtynių keturissyk KTU „Plieno“ krepšininkai privertė varžovus palikti aikštę nuleistomis galvomis. Buvo „patiestos“ tokios ekipos kaip KK AD G.I.N-15 min. ar „Voluktė“. Tačiau gera sezono pradžia negarantavo sėkmingos jo pabaigos. Į rungtynes rinkęsi vis silpnesnėmis pajėgomis, KTU „Plieno“ krepšininkai paleido sėkmę iš savo rankų. Septyni pralaimėjimai iš eilės komandą nuvedė į grupės apačią. Ir tik reguliaraus sezono pabaigoje situaciją kiek išgelbėjo pergalė prieš „Daniela-Dextera“ komandą.
Skirtinga situacija buvo KK AD G.I.N-15 min. ekipos fronte. Sezono pradžioje neradę savo žaidimo Ričardo Kudarausko auklėtiniai įsibėgėjo pačiu laiku. Ekipa grupės varžybas baigė keturiomis pergalėmis iš eilės ir galėjo džiaugtis penktąja vieta. O atkrintamosiose varžybose ši komanda demonstravo aukščiausią sportinę formą.
„A“ lygoje galėjome išvysti ir jaunų, tačiau žaidimo kokybe niekuo nenusileidžiančių krepšinio mokyklos „Aisčiai“ auklėtinių kovas. Kazio Maksvyčio treniruojami 92 metais gimę jaunuoliai grupės varžybose iškovojo keturias pergales. Kolegos – 93 metais gimę Dariaus Dikčiaus auklėtiniai varžovus privertė pasiduoti tris kartus. Visgi šios ekipos liko turnyrinės lentelės apačioje, tad atkrintamosiose varžybose jaunieji krepšininkai susitiko su sezono lyderiais. „Aisčiai“ turėjo nepamainomas krepšinio pamokas kovodami prieš tokias komadas kaip „Top Sport-Arx Baltica“ ar „Voluktė“.
Taigi, po reguliaraus sezono turnyrinė lentelė atrodė taip:
1. „Top Sport-Arx Baltica“ (13-1)
2. „Voluktė“ (10-4)
3. VDU (8-6)
4. „Daniela-Dextera“ (7-7)
5. KK AD G.I.N-15 min. (6-8)
6. KTU „Plienas“ (5-9)
7. KM „Aisčiai“ 92 (4-10)
8. KM „Aisčiai“ 93 (3-11)
Prasidėjus atkrintamosioms varžyboms, kaip ir buvo tikėtąsi, „Top Sport-Arx Baltica“ ekipa ilgai neužsibuvo ketvirtfinalyje – dukart įtikinamai nugalėjo KM „Aisčiai“ 93 krepšininkus. Tuo tarpu KM „Aisčiai“ 92 ekipa patampė nervus „Voluktės“ krepšininkams. Pirmame susitikime įtikinamą pergalę iškovojusi „Voluktė“ vos nenusvilo atsakomosiose rungtynėse. Vos minimaliu skirtumu iškovoję pergalę „Voluktės“ krepšininkai žengė toliau.
Poroje tarp VDU ir KTU „Plieno“ ekipų buvo aiškus vienas favoritas. KTU „Plienas“, taip ir nebeatradęs savo žaidimo, dukart suklupo prieš Arūno Juknevičiaus auklėtinius. Paskutinės ketvirtfinalio poros serijoje „Daniela-Dextera“ krepšininkai nesustabdė įsibėgėjusios KK AD G.I.N-15 min. ekipos. Išvykoje iškovoję pergalę, KK AD G.I.N-15 min. krepšininkai atsakomosiose rungtynėse Vaišvydavoje neleido varžovams pagalvoti apie pergalę.
Pirmose pusfinalio rungtynėse KK AD G.I.N-15 min. krepšininkai atsitrenkė į „Top Sport-Arx Baltica“ sieną. Antrose rungtynėse kova buvo kur kar atkaklesnė, tačiau rungtynių pabaigoje KK AD G.I.N-15 min. ekipai pergalė išsprūdo. Trijų rungtynių prireikė pusfinalio kovoje tarp „Voluktės“ ir VDU ekipų. Atkaklūs buvo visi trys susitikimai ir čia patirtis padėjo būtent „Voluktės“ krepšininkams.
„A“ lygos – Champion taurės finalo šventė padovanojo įsimintinas kovas. Mažajame finale KK AD G.I.N-15 min.ekipą lemiamu momentu patraukė komandos lyderis bei naudingiausio sezono žaidėjo titulą turintis Martynas Linkevičius ir snaiperis Donaldas Jankauskas. Šių krepšininkų tritaškiai metimai padėjo tašką kovoje dėl bronzos medalių.
Antrąkart šį sezoną finale susitiko „Top Sport-Arx Baltica“ ir „Voluktės“ krepšininkai. Šįkart vėlgi nuo pat rungtynių pradžios į priekį truktelėjo „Top Sport-Arx Baltica“ ekipa. Rungtynių pabaigoje „Voluktei“ pavyko pasivyti varžovus, tačiau pastarieji tvirtai laikė pergalę savo rankose. Pergalės kalviai – Aivaras Grigaliūnas bei Saulius Štombergas. O „Top Sport-Arx Baltica“ ekipai dar vienas trofėjus – „A“ lygos Champion taurė.

"A" lygos - Champion taurės įsimintiniausios akimirkos Facebook nuotraukų galerijoje. Prisijunkite!